Ik ben in 1980 geboren en heb na mijn studie jarenlang als tropenarts in Zimbabwe gewerkt. In 2016 keerde ik terug naar Nederland omdat mijn zicht door een onduidelijke oogaandoening verminderde. Dat voelde niet alleen als verlies maar bood ook ruimte voor een creatieve carrière.

In 2021 behaalde ik mijn diploma aan de NKO in Gouda. Nu wil ik met mijn keramiek een verhaal vertellen van hoop en van veerkracht.

“Door Annemaries eigenheid legt ze haar focus bij haar keramisch werk vooral op textuur en vorm, al heeft ze bij de NKO ook haar eigen glazuren ontwikkeld. Annemarie is een gedreven en fantasierijk keramiste. Uitdagin­gen gaat ze aan, het plezier van het werken met dit tactiele materiaal straalt uit al haar werk.”

Susanne Silvertand

docent NKO

Podcast

From Doctor To Blindness To Clay | Annemarie Vogel | Episode 842

met Paul Blais

Annemarie Vogel, Keramist aan het werk

“Als er ook prijzen zouden worden uitgedeeld voor vindingrijkheid en volharding, dan kreeg jij ze alle twee! (…) Ik verbaasde me altijd over de gereedschapjes en slimmigheidjes die je verzon om het resultaat te krijgen dat je wilde. En dat kreeg je dan ook voor elkaar! Je hebt vormgevoel en je draait uitstekend. Vaak riep ik: “Annemarie, doe niet zo ingewikkeld!”

Jolanda Verdegaal

docent NKO

“In mijn kwetsbaarheid ligt mijn bron van creativiteit”

Annemarie Vogel

in Leids Nieuwsblad (27-01-2022)

Interesse in mijn werk?

Zie je iets dat je mooi vindt? Heb je interesse in mijn werk. Neem gerust eens contact op.